فرآیندهای بالادستی
برای تولید داروهای زیستی دو مرحله اصلی فرایندهای بالادستی و پایین دستی وجود دارد. مرحله بالادستی فرایندی است که در آن داروهای زیستی با استفاده از سلول هایی که با تکنولوژی DNA نوترکیب به دست آمده است، تولید می گردند.
غالب داروهای زیستی پروتئین هایی هستند که توسط سلول های میزبان تولید می گردند. سلول های حیوانی و میکروبی با توجه به دلایل متنوعی برای تولید یک محصول دارویی زیستی به عنوان سلول میزبان مورد استفاده قرار می گیرند.
از میکروب ها به دلایل زیادی قادر نیستیم به عنوان سلول میزبان به راحتی استفاده کنیم. خیلی از مولکول ها بزرگتر و پیچیده تر از آن هستند که بتوان در سیستم پروکاریوتیک باکتری یا حتی رده های پایین سلول های یوکاریوتیک مانند مخمر و قارچ تولید شوند. بیومولکول های پیچیده مانند مونوکلونال آنتی بادی ها یا مولکول هایی که ساختارهای پیچیده قندی دارند نیاز به فرایند های اصلاح پس از ترجمه (PTM)دارند که فقط با استفاده از سلول های حیوانی امکان پذیر است. ساختار قندی این بیومولکول ها جهت کارکرد زیستی و فارماکوکینتیکی آنها بسیار مهم است.
سلول های حیوانی رایجترین سلول های میزبان برای تولید پروتئین های نوترکیب با کاربرد بالینی هستند زیرا که سیستم PTM و تاخوردگی که توسط این سلول ها ایجاد می شوند مشایه پروتئین های طبیعی بدن انسان هستند.
شرکت سیناژن صاحب تکنولوژی فرایند های بالادستی به شرح زیر می باشد:
تکنولوژی بیان که شامل انتخاب کلون سلولی با ظرفیت تولید بالا با استفاده از تکنولوژی DNA نوترکیب و ایجاد بانک سلولی مادر(MCB) و بانک سلولی پای کار (WCB) تحت GMP می باشد.
تکنولوژی بهینه سازی محیط های کشت مرحله رشد، انتخاب خوراک و بهینه سازی رژیم خوراک دهی که منجر به رسیدن به غلظت بالای سلول های حیوانی در مرحله رشد و تولید پروتئین با الگوی مناسب ساختار قندی می شود.
همچنین ما به دو سیستم کشت سلول و تولید بیوداروها مجهز شده ایم. یکی به عنوان سیستم کشت غلطان که ما را قادر به کشت در بطری های غلطان می کند.
در سیستم بیوراکتور سلول ها در بیوراکتورهای مرحله مایه تلقیح تکثیر و در نهایت به بیوراکتور نهایی جهت تولید منتقل می شوند. ظرفیت نهایی تولید در سیستم بیوراکتور تا 15000 لیتر افزایش مقیاس یافته است.
فرایند های پایین دستی
دومین مرحله از پروسه تولید داروهای بیولوژیک، مرحله فرایند های پایین دستی می باشد که قبلا به آن اشاره شد.
بازیابی یک ماده بیولوژیک از سوپرناتانت سلولی یکی از مهمترین قسمتهای فرایند تولید محصولات بیوتک می باشد که خود شامل جداسازی سلولها، مراحل خالص سازی، غیرفعال سازی ویروسی و فیلتراسیون نهایی می باشد.
بطور معمول محصولات بیولوژیک طی یک سری از مراحل خالص سازی متوالی تولید می شوند. این مراحل معمولا به ترتیب شامل گرفتن پروتئین هدف و خالص سازی اولیه، حذف بخش عمده ناخالصی های موجود و در نهایت جدا کردن فرم های نامطلوب پروتئینی از مولکول دارویی مورد نظر می باشد.
متد های مختلف کروماتوگرافی شامل انواع زیر می باشد:
کروماتوگرافی تمایلی
کروماتوگرافی تعویض یونی
کروماتوگرافی بر اساس برهمکنش های آبگریز
فیلتراسیون ژلی
همچنین فرایند غیرفعال سازی ویروسی بخش مهمی از فرایند های پایین دستی در تولید داروهای بیولوژیک می باشد.
ما در شرکت سیناژن آخرین تکنولوژیهای روز دنیا را بکارگرفته ایم تا محصولات تولیدی با بهترین کیفیت و بالاترین خلوص در انطباق با معیارهای تعریف شده روز دنیا باشد.
فرمولاسیون و پرکنی
واحد فرمولاسیون و پرکنی شرکت تولیدی تحقیقاتی سیناژن با بهرهگیری از کارشناسان مجرب و با بیش از سه دهه تجربه در زمینه فرمولاسیون و تولید محصولات تزریقی با خطوط سلولی Ecoli، mAb و CHO پیشگام در تولید داروهای بیولوژیک است. این واحد با اتکا به تخصص متخصصان جوان موفق به تولیدات گسترده و همکاری با بخش تحقیق و توسعه در راستای به ثمررساندن پروژههای تحقیقاتی و توسعهای در زمینههای نوین پزشکی و دارویی شده است.
بخش فرمولاسیون و پرکنی با بهرهگیری از سیستمهای اتوماتیک و با تکنولوژی بالا با هدف نوآوری در تولید دارو واکسن، شامل سه ساختمان مجهز به فناوریهای پیشرفته و دارای 5 خط تولید تزریقی با بیش از 2680 متر مربع فضای کلین رومی در سطوح D، C و B بوده و تمامی فرایندهای تولید در واحد فرمولاسیون و پرکنی تحت شرایط آسپتیک و با رعایت اصول GMP در اتاقهای تمیز و کنترلشده انجام میشود. ساختمان SD5 دارای یک خط پرکنی ویال و یک خط پرکنی سرنگ است. ساختمان SD2 شامل یک خط پرکنی ویال مایع و لیوفیلیزه و یک خط پرکنی سرنگ میباشد. ساختمان SD4 به یک خط پرکنی کارتریج مجهز است.
تجهیزات پیشرفته خطوط پرکنی قادر به تولید ویال در سایزهای 2R تا 100R، سرنگ از پیش پرشده در انواع (Luer lock) و Staked needle (در حجمهای 0.3 تا 1 سیسی) و کارتریج در حجم های (0.3 تا 3 سی سی) در بچهای تولیدی گسترده تا 340هزار عدد می باشد.
کلیه عملیات مربوط به تولید فرآورده نهایی در واحد فرمولاسیون و پرکنی در شرایط آسپتیک و با بالاترین حساسیت منطبق بر اصول GMP در اتاق های تمیز و کنترل شده با بهره گیری از دانش بالا صورت می پذیرد.
شرکت سیناژن با بهره گیری از حداکثر تخصص و تجهیزات در شرایط بحرانی پاندمی کرونا با تولید بیش از یک میلیون دوز واکسن اسپایکوژن نقش تاثیر گذار و اساسی در بهبود سطح سلامت کشور و حفظ جان هموطنان عزیز ایفا کرد.
کنترل کیفیت
در آزمايشگاه كنترل كيفيت سيناژن تست هاي بسيار دقيقي به طور دائم به روي انواع متنوعي از نمونه ها ي مواد اوليه ، حين توليد، محصول اوليه و نهايي و نمونه هاي پايداري انجام مي شود.
كليه ي اين تست ها با مجهزترين و به روزترين تجهيزات و با روش هاي منطبق بر اصول بهينه ي توليد انجام ميشود تا همواره از كيفيت، اثر بخشي وامنيت داروها در بالاترين سطح ممكن اطمينان حاصل كنيم و مميزان داخلي ما حفظ بالاترين كيفيت ممكن را تضمين مي كنند. ما تمام تلاش خود را در انجام رسالت خويش به كار مي گيريم و الويت ما بيماران هستند.
تضمین کیفیت
فعالیت های کیفی ما در واحد تضمین کیفیت در برگیرنده تمامی فرایندهای ساخت می باشد که از زمان دریافت مواد خام اولیه آغاز می شود و تا اتمام محصول نهایی مورد استفاده توسط مصرف کننده ادامه می یابد تا از حصول نتایج مورد انتظار اطمینان حاصل گردد. واحد تضمین کیفیت سیناژن مسئولیت مستندسازی، معتبرسازی، بازرسی و ممیزی و آزادسازی محصول را بر عهده دارد و این وظایف را بر اساس آخرین راهنماهای PIC/s، ICH و WHO انجام می دهد. سیناژن در سال 2000 موفق به دریافت گواهی ISO 9001 در سیستم مدیریت کیفی شد و به ترتیب در سال های 2005 و 2010 گواهی ISO 13485 در مدیریت کیفیت تجهیزات پزشکی و جایزه ملی کیفیت غذا، دارو و بهداشت ایران را دریافت کرد. در طی این سال ها سیناژن نه تنها گواهی های کسب شده را حفظ نموده، بلکه گواهی های ارزشمند دیگری از جمله ISO 14001، ISO 18001، ISO 10002 و ISO 10015 را نیز کسب کرده است.
تیر1398
/ /